2016. 05. 03.

Mary E. Pearson: A Fennmaradottak krónikái hét 2. nap

Mary E. Pearson Fennmaradottak Krónikáinak első része, teljesen levett minket a lábunkról (szerintem az értékelésből is érezhető volt. :P ) Megjelent a második rész is, és úgy döntöttünk a sorozathoz kapcsolódóan tematikus hetet tartunk a blogon. :) Hétfőtől péntekig, minden nap hozunk érdekességeket a könyvekhez kapcsolódóan és az utolsó napon az értékelésünk is érkezik. Remélem minél többen csatlakoztok hozzánk és tetszeni fog nektek, amivel készültünk. :)


2.      nap – Extrák 
(férfi karakterek az Árulás csókjában, borítók, lejátszási listák és Lia háta)


AZ ÁRULÁS CSÓKJA FÉRFI SZEREPLŐI


"– A bal oldali halász – jelentette ki Gwyneth. – Erős a válla, sötét, napszítta a haja, és ráférne a fésülködés. A keze is össze van vagdalva.Komor fajta, aligha ad nagyobb borravalót."
Forrás
A jobb oldali, a szőke, meg kereskedő. Talán szőrméket árul. Kicsit ringatózva jár, mint azok mindig. És nézd a kezét, még sosem vont hálót, nem is kapált, legfeljebb nyilazott. Vélhetően többet csúsztat majd nekünk, hiszen ritkábban jár a városban. Most aztán kirúg a hámból.
Nos lássuk, van nekünk Kaden és Rafe, és a herceg és az orgyilkos. Úgy tűnik ez négy ember és valamilyen formában így is van, de valójában csak két szereplőről beszélünk. A könyv nagy részében nem tudjuk, hogy ki kicsoda és nem is mondhatok többet, hogy ne lőjjem le a poént, de azt elmondhatom, hogy mindkettőjükbe szerelmes lettem írás közben.
Forrás
Nem számítottam rá, de a szívem az orgyilkos felé húzott, ahogy többet megtudtam a háttértörténetéről, és a herceg háttere is váratlan módon megérintett. Nem volt olyan kiváltságos, mint gondolnánk. Gondolom az volt a lényeg, hogy mindannyiunknak vannak elvárásai, még Lia-nak is, a hősnőnknek, a nevek és a címek miatt.
Szóval mielőtt kiderült a kilétük, azt akartam, hogy Lia mindkettőjüket megismerje, anélkül, hogy tudná ki kicsoda. Egy kölcsönvett személyiségükkel találkozik, egy prémkereskedővel és egy földművelővel. Hagytam, hogy a kapcsolatuk szabad úton haladjon, és azt akartam, hogy az olvasó is ugyanúgy érezze magát, mint Lia.
Továbbá, azáltal, hogy se Kaden, se Rafe személyisége nem volt ismert, ki tudtak lépni önmagukból. Egy rövid ideig, valaki mások lehettek, ami ugyanolyan fontos volt nekik, mint Lia Hercegnőnek, hogy egy kocsmai felszolgáló legyen.
Forrás
BORÍTÓ

Az árulás csókja borítója tartalmaz pár érdekes elemet, de az Árulás szívéé már sötétebb. Ez jól jelzi a sorozat irányvonalát?
Mivel Vendába kerülünk, az Árulás szíve határozottan komorabb, Lia helyzete is az és a körülmények fogokoódnak. Nem hiszem, hogy az irány sötétebb, inkább a tét nő, és Lia még nagyobb akadályok elé néz.
Lia is máshogy néz ki. Az első rész borítóján virágokat és fehér ruhát visel. A következőn már drámai pirosat. Ez mit szimbolizál róla a következő részben?
A piros ruha tervezői ötlet volt, de örültem neki. Szerintem sok dolgok szimbolizálhat. Például, Lia kiemelkedik ebben az új világban. Lehetetlen, hogy a vandaiak ne vegyék észre a tömegben – több okból is. Másrészről, a piros a kocsmai szolgálóból fiatal nővé érését is jelzi, hogy merész és veszélyes döntéseket hoz. A harmadik és negyedik okot nem árulhatom el, mert spoileres lenne! De szerintem ez a döntés tökéletes volt.
Ha egy szót választhatnál, hogy jellemezd a borítókat, mi lenne az a két szó?
Ó, ez nehéz kérdés! Rengeteg szó jut eszembe – főleg íróként – de az Árulás csókjához az utazást és sz Árulás szívének a veszélyhelyzetet mondanám.


LEJÁTSZÁSI LISTÁK



LIA HÁTA


Az Írónő a pinterest-en összegyűjtött pár képet, amik őt Lia kavah festésére emlékeztetik. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése